Септември София представи новия си треньор Красимир Балъков на специална пресконференция. Брифингът

...
Септември София представи новия си треньор Красимир Балъков на специална пресконференция. Брифингът
Коментари Харесай

Красимир Балъков: Целта е да спасим отбора, дано всичко е по правилата

Септември София представи новия си треньор Красимир Балъков на специфична конференция. Брифингът бе от 14:00 часа, като експертът показа, че бързо е взел решението да поеме отбора и има краткосрочна цел, която е да остави Септември в елита на българския футбол. Балъков добави, че се надява всичко да е почтено и да не бъдат ощетявани от съдиите. Повече може да видите във видеото най-долу!

" Първо желая да поздравя всички за днешния празник и да бъдат здрави, както и да се радват на български футбол в България. Ще разберем дали ще останем в елита след последния мач. Срещите в плейофите ще бъдат доста тежки. Година и половина следя към този момент българското състезание. Виждам, че някои тимове имат постоянно проблеми с „ по-малките “ тимове. Стои пред нас едно предизвикателство. Работим към този момент два дни и се надяваме ментално да бъдем на равнище и възобновяване също беше значимо, защото нямахме доста време ", стартира Балъков.

" Първият мач против Пирин не можем да променим доста неща. Надявам се да спечелим трите точки, които са доста значими. Септември е клуб с обичаи, построяват се млади и надарени футболисти. Това е тактика, само че множеството клубове, въпреки и да имат чужденци, си постановат български футболисти. Румен Чандъров ми се обади, другари сме, нямаше по какъв начин да откажа. Искам да оказа помощ в подобен тежък миг. Имал съм такива обстановки в други шампионати. Знам както би трябвало да се направи, уповавам се младите да слушат и да извършват ", продължи експертът.

" След мача с Левски приказвах с Румен Чандъров 15-20 минути. Казахме си и двамата мнението, решението беше бързо и непринудено. Единствената цел, и тя е краткосрочна, е да спасим тима да остане в елита. Като го създадем, ще си създадем друга прескоференция и ще вземем други решения. Важни са диалозите с футболистите, както и самостоятелните такива. Разчитам напълно на моя екип. Ще създадем всичко допустимо да възстановим играчите по най-хубавия метод. Най-важното, в случай че спечелим трите точки, това ще ни вдигне най-бързо ", съобщи наставникът на Септември

" В екипа са кондиционен треньор Светльо Спасов, асистент – треньор Божо Джуркович, Никола Николов остава и треньорът на вратарите Христо Николов. Това са хората, които ще работят с мен. Не ме интересува въобще борбата за купата. Може би това е най-интересна борба за върха от дълги години, само че е допустимо и двата тима да завоюват трофея. Това е хубаво за шампионата ", добави Балъков.

" Хората търсят експерти с опит, които са били дълги години във футбола. Не си припомням да съм имал спорове със съдийски решения. Не съм нарушавал равновесието си, само че когато се бориш за оставане в елита, коректността и верните решения са доста значими и се надявам да няма случаи, в които да бъдем ощетени ние или различен тим. Нека бъде всичко, както би трябвало и по разпоредбите. Да не се случат неща, както на мача Спартак Варна – Септември. Всички видяхме играта с ръка на състезател на Спартак Варна, всички я повториха, само че не беше отсъдена. Такива неща задават доста въпроси ", разяснява експертът.

Спортният шеф на Септември Кристиян Добрев също показа мнението си за политиката на тима и методът, по който се развива.

" Не е проблем да играем и с чужденци, само че личното постоянно е по-сладко. Няма да се отклоним от нашата тактика. Пътя си го следваме, желаеме да сме в елита, само че няма нищо съдбовно в спорта. Искаме да виждаме надарени деца, които да ги наложим в първия футбол. Връзката сред детско-юношески футбол и мъжки футбол се къса от нас. Даваме късмет на играчи 2006-а, 2007-а година, давам апел на всички тимове – дайте късмет на млади играчи ", съобщи Добрев.

 

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР